Miksi yhdessä kirjoittaminen kannattaa?
Annelin lista:
1. Jaettu työ ja vaiva on vain puolikas, mutta jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.
2. Kahvila Lumossa on mainiot pullat, ja kirjoittajapalaveri on mainio tilaisuus iskeä sellaiseen hampaansa kiinni.
3. Toisen kirjoittajan kanssa voi puhua kaikesta muustakin kirjoittamiseen littyvästä. Vertaistukea!
4. On ilo nähdä, mitä toinen on keksinyt ja miten idea kehittyy toiselta toiselle pallotellessa.
5. Yhdessä kirjoittamisessa on jokin hilpeä keveys.
Terhin lista:
1. Olen kaikkea muuta kuin stereotyyppisen erakkomainen kirjailija. Kaipaan ihmisiä ympärilleni, kaipaan hyviä keskusteluja! Anneli & minä muodostamme maailman pienimmän (mutta super-tehokkaan) työyhteisön.
2. Arjen kohokohtia ovat palaverimme Lumo-kahvilassa Tampereen Tullintorilla. Juon 2-3 kuppia teetä ja popsin mangosorbettia. Käsikirjoituksen ollessa intensiivisimmillään tapaamme parin viikon välein.
3. Työmotivaatio on erilainen, kun toinen on innostamassa ja kannustamassa. Ei tule mieleenkään jättää töitä tekemättä tai laiskotella, kun sovimme yhteisen deadlinen. Haluan yllättää Annelin – positiivisesti, toivoakseni.
4. Anneli on idolini ja inspiraationi. Hän on kirjoittanut yhden viime vuosien parhaimmista kotimaisista romaaneista: Veriruusut (kai olet jo lukenut?) Olen oppinut kollegaltani valtavasti.
5. Jos olisin kirjoittanut Tähystäjäneidon yksin, se olisi erilainen kirja. Kahvilakeskusteluissamme puhumme paljon henkilöiden motiiveista, heidän luonteenpiirteistään, romaanin dramaturgiasta ja juonen kuljettamisesta. Yksin olisi vaikeampi ottaa huomioon kaikkien eri hahmojen reaktiot ja tunnetilat.