Kirjanjulkkarijuhlia ei tule kuulkaas pidettyä liian usein. Nyt kun meitä on kaksi, päätimme yhdistää voimat ja kutsua ystävämme juhlistamaan neitoa ja kirjasyksyä.

Meillä oli suuri ilo saada kunniavieraaksemme Khalkoksen tunnetuin laulajatar, itse Rohkea Roza. Säestäjänään villillä laulajattarella oli suloinen tähystäjäneito Amaya. (Kuva: Kirsti Kuronen)

Olimme koonneet pienen näyttelyn esineistä, jotka ovat inspiroineet tämän vuoden kirjojamme. Esillä Annelin Futistyttöihin liittyviä tykötarpeita:

Jalkapallo: Hankittu Intersportista v. 2009. Kallis. Jalkapalloissa on eroja. Futistytön on saatava The Jalkapallo, joka maksaa enemmän.

Nappikset: Futistytölle välttämättömät. Hankittava uudet joka kevät. Kalliisti. Kärjen kovuus ja tuntuma tärkeät.

Terhin silmäterä: Scarlett O’Hara -barbie, muusa, joka istui työpöydällä koko Scarlettin puvussa -kirjoitusprosessin ajan. Kuvassa myös sulkakynä, jolla Miroslav Kostov kirjoittaa raporttinsa sekä musta Lilyanan peruukki, joka on menossa huoltoon.

– Olen niin uupunut pitkän laivamatkan jälkeen! matroona Krasimira parahti korkea-arvoinen tähystäjäneito vanavedessään, kun armon daamit tulivat esiintymään vaatimattomiin kemuihimme.

Meillä surkeilla khalkkidiparoilla oli suuri ilo nauttia, kun naiset esittivät muun muassa kappaleen Alla Sarmatian kuun.

Paikalle oli kutsuttu totta kai myös Vilma ja Paavo Virtanen, Noora Katon & Anneli Kannon ilmeikkäät lastenkirjahahmot.

Anneli ja Noora kertoivat suositun Virtas-sarjan tekemisestä. Seuraava kirja kertoo kaksivuotiaasta Kastehelmestä, jolla on kaksivuotiaan tahto ja terävät hampaat!

Ja illan päätti Rohkean Rozan vähintäänkin aistikas esiintyminen! Poskia punotti, kun Roza otti yleisönsä. 🙂

Tilaisuus oli lämminhenkinen ja mukava. Ällistyimme saamaamme kukka- ja lahjamäärää – me vilpittömästi unohdimme kirjoittaa kutsuun ”ei lahjoja”. Nyt keittiö on täynnä ihania kukkakaunottaria.

Kiitos kaikille ihanille ystäville, jotka olitte kanssamme nostamassa maljoja. Ihan aina tämän työn ei tarvitse olla yksinäistä, arkista puurtamista. Tästä on taas hyvä jatkaa Tähystäjäneidon jatko-osan parissa.

Kiitos riemastuttaville Ritva Venehsalolle ja Maarit Kaijalle!

Luulenpa, että Rohkea Roza seikkailee myös II osassa…

Terveisin,

Terhi & Anneli