Uskomatonta! Taas olisi syytä päivitellä ajan kulumista, sillä vastahan me aloimme kirjoittaa Tähystäjäneitoa… Vastahan piirsimme juonikaavioita Kuparisaaren ensimmäiseen osaan, pohdimme nimistöä ja Khalkoksen kaivosteollisuutta. Ja nyt… kirjoitin juuri prologin trilogiamme viimeiseen osaan. Amayan, Miroslavin ja kumppaneiden tarina on enää loppuhuipennusta vailla.

Paineet kasvavat. Kuinka onnistuisimme kirjoittamaan päätösosasta sellaisen, että se yllättäisi meidät itsemmekin? Että lukijalle jäisi trilogiasta hyvä jälkimaku? Ettemme lässäyttäisi sarjaa ennalta-arvattavalla loppuratkaisulla?

Kahvilapalaverissamme (La Famillen henkilökunta on jo oppinut muistamaan tilauksemme) piirsimme suuntaviivat romaanin ensimmäiselle kolmannekselle. Kumpikin sai tehtäväkseen kirjoittaa kolme lukua, joista keskustellaan juhannuksen jälkeen.

Juonelle ja henkilöhahmoille on annettava aikaa kypsyä ja kehittyä. Millaisia valintoja päähenkilömme tekevät? Millaisia kohtaloita heillä on edessään? Jännittää heidän puolestaan.

Terhi

 

Advertisement