Kirjailijat

Keitä me olemme? 

Anneli Kanto:

”Olen tamperelainen toimittaja, kirjailija ja käsikirjoittaja. Olen kirjoittanut lähes joka lajia, lavanäytelmiä, tv-käsikirjoituksia, aikuisten historiallisia romaaneja, lasten- ja nuortenkirjoja sekä kuvakirjoja. Vain runot puuttuvat eikä niitä ilmesty tulevaisuudessakaan.

Fantasiaa en ole kirjoittanut ennen Tähystäjäneitoa. Fantasiassa on hauskaa ja samalla vaikeaa kokonaisen maailman luominen. Olemme esimerkiksi joutuneet miettimään maailmamme kehitystason, uskomukset, tavat, hallitusmuodon ja arvonimet. Minua on aina ärsyttänyt, että vaikka oltaisiin ulkoavaruudessa, niin kuninkaitaja prinsessoja sieltäkin löytyy. Mutta Khalkoksesta ja Sarmatiasta ei löydy.”

Terhi Rannela:

”Olen tamperelainen toimittaja ja kirjailija. Tähän saakka olen kirjoittanut realistisia, 2000-luvulle sijoittuvia nuortenromaaneja. Vielä muutama vuosi sitten en olisi uskonut, että kirjoittaisin fantasiaa.

Itse asiassa suhtauduin Tähystäjäneitoon pikemmin kuin historialliseen romaaniin: kirja sijoittuu maailmaan, joka muistuttaa 1600-luvun maisemaa. Amayan tarinalla on yhtymäkohtia Euroopan historiaan. Kenen elämään? Ehkäpä huomaat sen…

Tarina ympärillä on tietysti täysin hatusta vedetty. Romaanin kirjoittaminen oli erittäin, erittäin vapauttavaa: joka ainoaa pikkufaktaa ei tarvinnut erikseen tarkistaa, vaan yksityiskohtia saattoi tuosta vain keksiä. Keksiä! Ennenkuulumatonta! Varsinkin hullunkuristen sananlaskujen ideoiminen taisi olla sekä Annelille että minulle lempipuuhaa.”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s