Henkilögalleria

Kuparisaarella tapaamme sekä yrmyleukaisia, tummiin asuihin pukeutuneita khalkkideja että omaan loistokkuuteensa ja asemaansa ihastuneita sarmatialaisia.

Esittelyssä trilogiamme keskeiset hahmot:

Khalkos:

Suuri isä Roman, Khalkoksen tyrannimainen diktaattori, joka saa surmansa hämärissä olosuhteissa. On pitänyt Khalkosta vuosikymmenten ajan rautanyrkkinsä alla ja tuhlannut saaren rahat hovinsa ja erityisesti vaimonsa ylelliseen elämään. Uskoo siihen, ettei valtaa ole ilman väkivaltaa. Yksinäinen, katkera ja vihattu mies.

Korkea puoliso Lilyana, Romanin leskivaimo, saaren hallitsijatar, jolla tosin on parempaakin tekemistä kuin johtaa maataan. Keräilee intohimoisesti peruukkeja ja esiintyy kapakkalaulajattarena salanimellä Rohkea Roza. Ei hallitse esimerkiksi yhteenlaskemisen jaloa taitoa, sillä hovissa on henkilökuntaa sellaisia pikkuaskareita varten.

Samuil, Ensimmäinen poika, Romanin ja Lilyanan esikoislapsi. Melkein aikuinen nuorukainen, mutta käyttäytyy kuin pieni poika. Valtava pettymys isälleen. Viettää päivät pitkät linnassa leikkien pienillä kotieläimillään. Lempeä, rakastettava ja harmiton poika.

Radko, Toinen poika, Romanin ja Lilyanan kuopus. Omistaa Khalkoksen ainoat hevoset. Häikäilemätön, arvaamaton ja vallanhaluinen nuori mies, jolta ei kunnianhimoa ja naisseikkailuja puutu.

Miroslav, Lilyanan neuvonantaja ja poikien kotiopettaja. Kaivosmiehen poika, joka on kohonnut hovissa harvinaisen korkeaan asemaan. Takakireä, tärkeilevä ja sosiaalisesti taitamaton nuorimies, joka rakastaa sääntöjen noudattamista ja pitää huolen, että myös kaikki muut noudattavat samoja sääntöjä. Elämäntehtävänä Hristo Kirilin Itsenäisyys-teoksen ulkoa opetteleminen.

Sarmatia:

Ruorinainen Blagorodna, valistunut yksinvaltias, taitava valtionainen. Älykäs ja valtionsa asioille omistautunut, työteliäs nainen. Tyttärien kasvatus on jäänyt enimmäkseen puolison tehtäväksi. Erittäin velvollisuudentuntoinen ja painottaa tyttärillekin velvollisuuksien ja vastuun merkitystä. Peri vallan äidiltään Snezanalta. Rakastaa hellästi aviomiestään, vaikka avioliitto aikanaan solmittiinkin järkiperustein.

Perämies Neofit Haralampijee Toinen,  Blagorodnan puoliso. Sarmatian miesten tapaan pinnallisempi ja kiinnostunut ulkonäöstään, joka onkin edullinen. Vaatefriikki, huolehtii tarkoin myös tyttöjen ja Blagorodnan pukeutumisesta. Helläluontoinen, pitää hyvää huolta tyttäristä ja vaimostaan. Epäitsenäinen, hyvin riippuvainen Blagorodnasta. Valtiolliset tehtävät enimmäkseen edustamista: avaa kouluja ja siltoja ja ottaa vastaan pienten poikien ojentamia kukkakimppuja. Hymyileväinen ja myönteinen henkilö.

Tähystäjäneito Snezana, 17, erittäin suojeltu ja lapsellinen. Vaalea, pyöreähkö, emalinsiniset suuret silmät. Tullut enemmän isäänsä kuin äitiinsä. Ei yhtä velvollisuudentuntoinen ja ahkera kuin Blagorodna, paremminkin kaipaa huomiota ja rakkautta isänsä tapaan.

Tähystäjäneito Amaya, samaten 17, älykäs mutta lapsellinen hänkin. Punatukkainen. Amaya on ollut Snezanaa teräväpäisempi opinnoissa, luonteeltaan itsenäisempi. Tytöt ovat hyvin läheisiä toisilleen.

Krasimira, tyttöjen hovinainen ja tapojen opettaja, keski-ikäinen nainen. Pitää arvossa hyviä tapoja, perinteitä ja muodollisuutta. Taipuvainen suurentelemaan saavutuksiaan. Pyöreä, ei erityisen viehättävä ulkoäöltään, mistä kantaa salaista murhetta. Ei perhettä, omistautunut hoville. Kunnioittaa suuresti ruorinaista ja perämiestä ja on tyttöihin lämpimästi kiintynyt.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s